Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja

Nagyhalász Polgárőrség

A Nagyhalász Polgárőrség Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Nagyhalász Városban törvényesen működő, lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi bűn- és baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint környezetvédelmi céllal megalakult polgárőr szervezet.

A Nagyhalász Polgárőrség egyesület 1993-ban alakult, azzal a céllal, hogy erősítse a település közbiztonságát. A szervezet jelenlegi létszáma 45 fő. A kezdeti nehéz időszak (csekély társadalmi elfogadottság) után mára a város egyik legerősebb és legmegbecsültebb civil szervezete lettünk. Feladatunk a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálat, figyelőszolgálat, közúti baleset helyszínén, valamint az óvodák, általános iskolák közvetlen közelében jelzőőri tevékenység ellátása. Önkéntes tagjaink fáradtságot nem kímélve, szabadidejükben végzik áldozatos munkájukat. Igyekszünk megakadályozni a lopásokat, a mezőgazdasági területek védelmében és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban is közreműködünk. A Rendőrséggel kialakított kiváló kapcsolatnak köszönhetően segítettünk már rablás elkövetőinek kézre kerítésében, értünk tetten betörőt és közlekedési balesetek estén is besegítünk, ha szükséges. Ilyenkor jól jön, hogy a legtöbb polgárőr egyben tűzoltó is, pontosabban az önkéntes tűzoltók 90 százaléka polgárőr.

Célunk a városunk lakóinak szolgálata, nyugalmuk és biztonságuk biztosítása. A megelőző évekhez hasonlóan továbbra is szükségesnek tartjuk az idős, egyedülálló beteg emberekkel való törődést, valamint a bűncselekményeket előidéző okok hatásának mérséklését.

Az egyesület sokrétű tevékenysége mellett az egyik legfontosabb feladata a bűnmegelőzési céllal végrehajtott járőrszolgálat, amelyet a legtöbb esetben a rendőrséggel közösen hajtunk végre.

 

Lisovszki Róbert /Nagyhalász Polgárőrség elnöke/

 

 

 


© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by