Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja

TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00033„Nagyhalász Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése”

Nagyhalász Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése”

TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00033

A projekt rövid bemutatása

 Kedvezményezett neve: Nagyhalász Város Önkormányzata

Támogatás összege:    115 332 504 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.04.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.01.31.

 

A projekt szakmai tartalmának rövid bemutatása

Nagyhalász településen lévő Bölcsőde és Művelődési Ház épülete az egyes szerkezetekre, és az épület egészére vonatkozó hőtechnikai követelményértéket nem teljesíti.

A felméréseken tapasztaltak, valamint az üzemeltetői adatok alapján az épület falainak hőszigetelő képessége nem megfelelő, aminek következtében a helyiségekben tartózkodók hőérzete is rossz. A falszerkezet rétegrendje, energetikai tulajdonságai nem elégítik ki a 7/2006.(V.24.) TNM rendelet követelményeit – tehát az épület energetikai szempontból nem megfelelő. A feleslegesen felhasznált energiahordozók további terhelést jelentenek, mind környezetvédelmi, mind gazdasági oldalról tekintve.

A projektbe vont energetika korszerűsítése nem csak a fűtés korszerűsítését támogatja, hanem a nyílászárók cseréjét is.

A projektbe bevont épületek: Az épületének fa ablakai a felújítás keretében lecserélésre kerülnek – a jelenleg érvényes TNM rendelet költségoptimalizált követelménynek megfelelő – műanyag ablakokkal. Ezen felül a külső fal és a padlásfödém hőszigetelése is megtörténik, mely napelemes és korszerű fűtési rendszerrel kerül kiegészítésre.

Az épület energetikai fejlesztésére igény van, mivel az intézmény folyamatos, napi használatban van, fogyasztási adatainak csökkentése a költséghatékony működés szempontjából szükséges, továbbá a komfortérzet növekedése érdekében.

A projekt célja

A pályázat célja a város önkormányzat épületének energetikai felújítása, korszerűsítése, a költségek csökkentése, valamint a helyi lakosság figyelmének felhívása. A nyertes pályázat példaként szolgálhat a továbbiakban, hogy Nagyhalász város lakossága megismerhesse, megérthesse, és a későbbiekben használja, valamint továbbadja a megújuló és alternatív energiaforrások használatáról, a költséghatékony felhasználásról, és a témához kapcsolódó környezetvédelmi szempontokról tanultakat, ezáltal a következő generáció feladatának tekinti jelen pályázatban megvalósult lehetőségek használatát, a környezetünk megóvását. Az Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a fejlesztés során azok az igények kerüljenek előtérbe, melyek olyan probléma megoldására, igény kielégítésére irányulnak, melyek alapelve a településüzemeltetési és közszolgáltatási feladatokhoz kapcsolódnak, valamint a működési kiadások csökkenésével járnak.

A fejlesztés során fontos, hogy a fejlesztés eredményeként a kiadások csökkenjenek, a település komfortfokozata javuljon.

 


© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by