Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja

Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

Elnök: Vécsi János

Parancsnok: Lisovszki Róbert


Feladatunk a jogszabályban meghatározott tűzvédelmi feladatok helyi megvalósításának társadalmi elősegítése és ennek ellátására önként jelentkezők szervezése, egyesítése. Tagjainak közösségi életre történő nevelése. Szervezett keretek között- tagjai tűzvédelmi szakismeretének rendszeres növelése, a helyi tűzmegelőzési és tűzoltási tevékenységek biztosítása.

A Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy jogszabályban meghatározott tűzvédelmi, tűzmegelőzési és tűzoltási feladatokat biztosítsunk. A szervezet jelenlegi létszáma 23 fő, minden tagunk rendelkezik a szükséges képesítéssel. Önkénteseink segítségére nemcsak a nagyhalászi lakosok számíthatnak, hanem a szomszédos települések, Tiszarád és Tiszatelek is.

Működésünk alatt számos esetben részt vettünk szélsőséges természeti jelenségek okozta károk helyreállításában, árvíz elleni védekezésben, segítettük a hivatásos tűzoltók munkáját avartüzeknél, tarlótüzeknél, lakástüzeknél.

Tagjaink nagy hangsúlyt fektetnek a múlt értékeinek megőrzésére is, közreműködésükkel került kiállításra városunkban a régi idők technikáját felidéző tűzoltószekér-konvoj.

A támogatásoknak és a pályázatoknak köszönhetően Egyesületünk szak- és védőfelszerelés készlete folyamatosan gyarapszik. Teljesen felszerelt gépjárművel rendelkezünk, így tökéletesen alkalmasak vagyunk akár egy önálló beavatkozásra is.

A Multifunkcionális Szolgáltató Központban minden igényt kielégítő elhelyezést kaptunk a város Önkormányzatától. (tűzoltó garázs, öltözők, parancsnoki iroda stb.)

Az önkéntes tűzoltó egyesület jelentős értéket képvisel a tűzvédelem rendszerében, mivel tagjai szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül igyekeznek a bajbajutottak segítségére lenni.

Az Egyesület tagjai jól ismerik a helyi adottságokat, tisztában vannak környezetük viszonyaival, riasztás esetén pár perc alatt a helyszínre érnek, ami a közösségi és egyéni értékek hatékonyabb védelmét biztosítja

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a településünk önmentő képességét fokozzuk, ezzel csökkenteni tudjuk a Nagyhalászban élők kiszolgáltatottságát természeti és civilizációs veszélyhelyzetekben.

 

Lisovszki Róbert /Nagyhalászi Öte. parancsnoka/


© 2018-2023 www.nagyhalasz.hu | powered by