Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja

TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00012 Református óvoda felújítás Nagyhalász városában

"Református óvoda felújítása Nagyhalász városában”

TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00012

 

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

kedvezményezett neve: Nagyhalász Város Önkormányzata

támogatás összege: 68.825.472 Ft

támogatás mértéke: 100 %

a projekt befejezési dátuma: 2018.09.30.

 

projekt tartalmának rövid bemutatása

 

A projekt általános célja volt Nagyhalász városban az óvodai ellátás infrastruktúrájának fejlesztése, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése, továbbá az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása.

A fejlesztéssel érintett óvoda Nagyhalász, Vasvári Pál utca 8/a szám alatt található. Az épület hasznos alapterülete 558,71 m2. Az épületben a következő helyiségek találhatók: 4 db csoportszoba, konyha, 2 db iroda, 4 db közlekedő, tornaszoba, szertár, WC-k és mosdók, öltözők, raktár.

A projekt megvalósítása előtt a nyílászárók a mai hő technikai előírásoknak nem feleltek meg. Az épület gépészete és elektromos hálózata 30-40 éves, elavult és balesetveszélyes volt. Az épület szigetelése szintén nem felelt meg az elvárásoknak, továbbá a korábbi vizesblokk erősen elhasználódott állapota miatt is szükségessé vált a korszerűsítés.

A beuházás eredményeként épületfelújításra és eszközök beszerzésére került sor az óvodai ellátás fejlesztése érdekében, amely által a lakosság hátrányos helyzete-, a kisgyermeket nevelők munkavállalási lehetőségei javulnak. Az intézmény felújítása és átalakítása következtében  bővült a kapacitás, korszerűsödött az épületgépészet.

Megvalósulhatott a jogszabályoknak megfelelő akadálymentesítés, így akadálymentes parkoló, megfelelő rámpa és akadálymentes WC keülr kiépítésre.

A födém szigetelése, külső hőszigetelés, külső és belső nyílászárók cseréje, új épületgépészet és elektromos hálózat kiépítése, fűtéskorszerűsítés, belső burkolatok cseréje és festése is a beruházás részét kepezte. Az épület területén a szabványokban és előírásokban rögzített világítástechnikai értékek szerint méretezett világítást alakítottak ki. Az épület homlokzatát kiemelő világítással látták el. A beszerzett kondenzációs kazán: gázüzemű kondenzációs fali kazán, nemesacél fűtőfelület 2 db Viessmann Vitodens 100 W típusú. Acéllemez lapradiátorok lettek beépítve. Az épület teljes felújítása után az épület energetikai minőség szerinti besorolása CC (korszerű) lett.


© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by