Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja

TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00012 „Református óvoda felújítása Nagyhalász városában”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Református óvoda felújítása Nagyhalász városában” 
TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00012

PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA

Kedvezményezett neve: Nagyhalász Város Önkormányzata

Támogatás összege: 68.825.472 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása

A projekt célja 

A projekt általános célja Nagyhalász városban az óvodai ellátás infrastruktúrájának fejlesztése, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.
Az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása Nagyhalász városban.

A tevékenység eredményeként épület felújításra és eszközök beszerzésére került sor az óvodai ellátás fejlesztése érdekében, amely által a lakosság hátrányos helyzete-, a kisgyermeket nevelők munkavállalási lehetőségei javulnak.

A projekt szakmai-műszaki tartalma:

A fejlesztéssel érintett óvoda Nagyhalász, Vasvári Pál utca 8/a szám alatt található. Az épület hasznos alapterülete 558,71 m2. Az épületben a következő helyiségek találhatók: 4 db csoportszoba, konyha, 2 db iroda, 4 db közlekedő, tornaszoba, szertár, WC-k és mosdók, öltözők, raktár. Az épülettartó szerkezetileg megfelelő állapotban van, viszont a nyílászáróik a mai hő technikai előírásoknak nem feleltek meg, az épület gépészete és elektromos hálózata 30-40 éves elavult, balesetveszélyes volt. Az épület szigetelése szintén nem felelt meg a mai elvárásoknak, villanyszerelése és gépészeti rendszere korszerűtlen volt. A korábbi vizesblokk erősen elhasználódott állapotban volt, korszerűsítésére hatósági előírást kapott a fenntartó. Az épület akadálymentesítése sem volt szabályszerűen biztosítva, a régi rámpa lejtése és pihenői nem megfelelőek, balesetveszélyesek, az épületnél akadálymentes parkoló nem volt, a nyílászárók nem voltak küszöb mentesítve és szélességük sem volt megfelelő, továbbá akadálymentes WC sem volt kialakítva.

A felújítás során megvalósult munkálatok:

- A jogszabályoknak megfelelő akadálymentesítés kiépítése: akadálymentes parkoló, megfelelő rámpa, akadálymentes WC kiépítése, a nyílászárók cseréje küszöbmentesre és megfelelő szélességűre, megfelelő piktogramok, jelölések felrakása.

- A födém szigetelése, külső hőszigetelés, külső és belső nyílászárók cseréje, új épületgépészet és elektromos hálózat kiépítése, fűtéskorszerűsítés, belső burkolatok cseréje és festés. Az épület területén a szabványokban és előírásokban rögzített világítástechnikai értékek szerint méretezett világítást került kialakításra. Az épület homlokzatát kiemelő világítással látták el.

- Kazáncsere: Gázüzemű kondenzációs fali kazán, nemesacél fűtőfelület 2 db Viessmann Vitodens 100 W típusú.

- Acéllemez lapradiátorok beépítése. A teljes felújítás eredményeként az épület épületenergetikai minőség szerinti besorolása CC (korszerű) lett.

A beruházás során eszközbeszerzés is megvalósult.

Többek között készségfejlesztő eszközök (pl.: egyensúlyozó tölcsér, érzékelő korongok, bicikli, PECS kártya autista gyermekek fejlesztéséhez, óvodai játékkonyha szett) és korszerű berendezési tárgyak, mint pelenkázó asztal, hűtőszekrény és étkező garnitúra kerültek beszerzésre.

A továbbiakban multifunkciós színes fénymásológép, vetítővászon és projektor, valamint CD lejátszó is segíti az óvoda működését.

A projektbemutató letöltése .doc verzióban ITT!

Sajtóközlemény a projekt megvalósulásáról ITT!

 


© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by