Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Továbbra is biztosított a Járóbeteg-szakellátó működése
2024. April 12.

A részletekről Orosz Károly Polgármester adott tájékoztatást

                                                  Megalakult a Közép - Szabolcsi Egészségügyi Társulás
 
 

Nem csak Nagyhalászi lakosoknak fordult már meg a fejében, hogy mi lesz a „kiskórházzal a város szélén”. Az elmúlt 19 év egyik leghasznosabb beruházása volt az Ibrány városával közösen megvalósított Járóbeteg ellátó központunk építése.
A Dr. Béres József Egészségügyi Centrumot is érintő jogszabályi változás miatt a települési önkormányzatok legkésőbb 2024. június 30. napjáig kötelesek gondoskodni arról, hogy a tulajdonukban álló gazdasági társasági formában működő járóbeteg-szakellátó egészségügyi intézmények kizárólag költségvetési szervként működjenek tovább. A tevékenység ellátásához kapcsolódó állami finanszírozás folyósítása 2024 júliusától kizárólag a létrehozott költségvetési szerv részére lehetséges.

A társulásunkban részt vevő önkormányzatok legfontosabb célja „kis kórházunk” működtetése, ezért Nagyhalász, Ibrány, Gávavencsellő, Buj, Tiszabercel, Beszterec, Balsa, Paszab, Vasmegyer, Tiszatelek, Tiszarád, Újdombrád részvételével 2024. április 05. – én megtörtént az alakuló ülés, és létre hoztuk a Közép - Szabolcsi Egészségügyi Társulást. A társulás egyhangú szavazattal megválasztotta a szervezetet képviselő elnökét, valamint elnökhelyettesét.

Az Egészségügyi Társulás székhelye: 4484 Ibrány, Árpád út 5-7.,
Elnök: Orosz Károly
Elnökhelyettes: Trencsényi Imre

Tisztelettel tájékoztatom lakosainkat, hogy az átalakulás nem módosítja a jelenlegi működési rendet, a szakrendelők a megszokott rendelési időkben várják az ellátást igénylőket.
 
Üdvözlettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by