Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Szúnyoggyérítés lesz Nagyhalászban
2019. June 21.

Kellemesebben telhetnek majd a szabadban töltött nyári estéink

Mindannyian a bőrünkön érezzük az elszaporodott szúnyogok agresszív támadásait, de a központi szúnyogírtás eddig elkerülte településünket. Ennek legfőképpen az az oka, hogy a Katasztrófavédelem által végrehajtott szúnyoggyérítési program elsősorban a folyóparttal, illetve üdülőövezettel rendelkező települések tekintetében kerül végrehajtásra.

Az egyre erősödő lakossági igény hatására, Orosz Károly polgármester úr az elmúlt napokban levélben felkérte a légi permetezéssel is foglalkozó Tréner Kft.-t, hogy mintegy 1000 ha. területen Nagyhalászban is végezzék el a repülőgépes szúnyogírtást.

Ez a védekezési forma az Önkormányzat saját költségeként fog megvalósulni, de ezen megrendeléssel párhuzamosan az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság felé is jeleztük szúnyoggyérítési igényünket (ezek elbírálása folyamatos).

Az Önkormányzat megrendelésére a Tréner Kft az alábbi közleményt küldte meg részünkre:

"Tisztelt Polgármester úr!

Megrendelésükre hivatkozva ezúton tájákoztatom, hogy Nagyhalász területére megrendelt 1000 ha terület légi szúnyog-gyérítését 2019. június 22-23-24. (szombat-vasárnap-hétfő) közötti időben tervezzük. Kérem, hogy a méhészeket ezekre a napokra kiértesíteni szíveskedjenek."

Megnyugodhatunk tehát, hogy a hétvégi írtás után kellemesebb lesz a szabadban tartózkodás, és ha felkerülünk a Katasztrófavédelem listájára, akkor egy pár nap múlva akár meg is ismétlődhet a repülőgépes szúnyoggyérítés városunkban!

Fontos megjegyeznünk, hogy a kijuttatott írtószer emberekre, háziállatokra és növényekre semmilyen veszélyt nem jelent!

 

Lisovszki Róbert

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by