Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Rendszerben a foci
2019. September 19.

Új bajnoki évad, új csapat. Az aktuális szezonban megye III. osztályú csapatot is indított a Nagyhalászi SE . Ennek apropójából Nagy Lajossal beszélgettünk

  • Mi késztette az egyesületet arra, hogy még egy csapatot indítson a bajnoki rendszerben?

- Ha azt mondom, hogy volt rá igény, akkor is igazat mondok, de ettől összetettebb a dolog. Évekkel ezelőtt egy rendszer építését kezdtük el, amelynek első lépcsője az volt, hogy a kötelező szerűen üzemeltetett korosztályoknál ne legyen gond. Ezután a legkisebbek foglalkoztatását helyeztük előtérbe, az óvodákban elindult a mozgáskoordinációs képzés. Gyakorlatilag ma már ez adja a "Bozsik program" palántáit. A menet közben kiöregedett ifisták viszont jelentős kötődéssel bírnak, így meg kellett oldanunk azt is, hogy ők ne szétszéledve focizzanak, ne hagyják abba a sportolást, hanem lehetőséget kapva Nagyhalász színeiben játszanak továbbra is.

- Kik alkotják a csapatot?

- Az említetteken kívűl ifijátékosok, illetve olyan fiatalok akik megfordultak az utánpótlás rendszerünkben, tehát nagyhalászi kötődéssel bírnak.

- Van e komolyabb célotok a sportolási lehetőségen kívűl?

- Egy játékos, amikor pályára lép, mindig nyerni akar. Ez természetes, így azt mondom, hogy szeretnénk ebben az osztályban is minél előrébb végezni, viszont a legfontosabbnak azt tartom, hogy a felnőtt csapatunkhoz minél több játékost tudjunk nevelni. Számukra remek előszoba ez a bajnokság.

- Hogy fogadták a nézők a kezdeményezést?

- Nagyhalászban szenzációs hangulat van minden mérkőzésen. Az U14 meccseitől az első csapat mérkőzéséig remek atmoszféra kíséri a meccseket, így ezen csapatunk is nagy népszerűségnek örvend. Nem csak az itthoni meccseinken hangosak a szurkolóink, rendszeresen elkísérnek minket az idegenbeli fellépésekre, ahol szinte hazai hangulatot teremtenek.

- Hogy fogadták az ellenfelek Nagyhalász megjelenését ebben az osztályban?

- Bátran mondhatom, hogy örültek, hiszen egy tradícionális, megyei szinten "nagy" csapatot fogadhatnak, és ez inspirálja őket. Eddig igen jól muzsikálunk, öt mérkőzésből sikerült hármat megnyernünk, és minden ellenfelünk elismerően nyilatkozott gyerekeinkről: tetszett nekik, hogy "játszó" csapat vagyunk, nem a durvaságról, esetlenségről szólnak meccseink.

- Személy szerint mit vársz az idei szezontól?

- Nagyon sok nagyhalászi gólt, és legalább 2 csapatunkat szeretném dobogón látni.

Eddigi mérleg:

5 mérkőzésből 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. 23 lőtt gólunkra hatszor válaszoltak az ellenfelek.

forrás: Nagyhalászi SE

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by