Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Pusztai József helyi alkotó kiállítása a könyvtárban
2018. október 16.

A kiállítás 1 hónapig megtekinthető

A Kultúra Nova Kulturális Egyesület és az Anóka Eszter Városi Könyvtár közös szervezésében megvalósuló kiállítás-megnyitón, Pusztai József helyi alkotó festményeiből nyílt időszakos kiállítás.

A megnyitót a Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola műsora tette hangulatossá, majd Ujhelyi Ágnes méltatta az alkotó munkásságát, aki a következőképpen vallott magáról:

 „ Budapesten születtem, általános iskolai éveimet ott kezdtem, majd a 8. osztályt itt fejeztem be Nagyhalászban, mivel a szüleim úgy döntöttek, hogy hazaköltöznek.
Számos rajzpályázaton indultam, és a legtöbbet meg is nyertem. Művészetire szerettem volna menni, grafikus és rajzfilmkészítő szerettem volna lenni, de úgy alakult, hogy más irányba sodort az élet. 14 éve vendéglátózom, felszolgáló vagyok, de a rajzolást és festészetet nem adtam fel soha.

Grafitportrékat készítettem, sokat megrendelésre is, majd a festészetben teljesedtem ki.
Számos irányzatot kipróbáltam, most itt járok, amit látnak. A képeim hangulatomat, érzéseimet mutatják be. Nagyhalászban volt már 1-2 képem kiállítva, a meghívón szereplő festményem pedig megyei tárlaton is szerepelt, nagy sikerrel.” – mondja el magáról Pusztai József.

Fotók: Szentpéteri Szabina
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by