Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Polgármesteri közlemény
2021. március 06.

A március 8-ától bevezetett szabályozásokról

Tisztelt lakosok!
 
Megjelentek az újabb korlátozásokat tartalmazó, március 8-22-ig érvényes intézkedések.
 
1. Belterületen az utcán és a közterületen mindenki köteles maszkot viselni‼️ Ez egy fontos új korlátozás!
2. Közterületen, nyilvános helyen be kell tartani a 1,5 méteres védő távolságot.
3. Az egyéni szabadidős sporttevékenység kül- és belterületen egyedül vagy egy háztartásban élőkkel közösen folytatható (a 1,5 méter védőtávolság betartásával). Ezalatt nem kell a maszkot viselni.
4. A helyi könyvtár és a művelődési ház zárva tart, de a művelődési ház intézményvezetője Szabó Zoltán előzetes telefonos egyeztetés alapján munkanapokon továbbra is fogadja az oltási regisztrációhoz segítséget kérőket. Telefonszám: 06-70-330-88-73 vagy a 06-42-526-013.
5. Az üzleteket március 8-án bezárják, kivétel az élelmiszerbolt, gyógyszertár és optika, benzinkút, drogéria, dohánybolt, újságos, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzlet (de a szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket árusító üzlet bezár), az állateledelt, takarmányt forgalmazó, mezőgazdasági üzlet, vágóhíd, kertészet. A helyi piac március 6-án zárva tart, a további vásárnapokkal kapcsolatos döntés a járványügyi helyzettől függően kerül meghozatalra.
6. A vendéglátó üzletben továbbra is élnek az elvitelre vonatkozó szabályok.
7. A virágboltok kapnak egy nap haladékot, de március 9-től nekik is be kell zárniuk.
8. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatások is bezárnak, kivétel a bank, közlekedés és szállítás, magánegészségügy, szociális szolgáltatás, posta-csomagküldés-házhozszállítás, totó-lottó, jármű,- gép,- it, telekom szerviz, temetkezés, állategészségügy, ügyvédi szolgáltatás, kölcsönzés, mosás-tisztítás, állat-, közétkeztetés, növény-egészségügyi, élelmiszervizsgálati laboratóriumi, élelmiszer-feldolgozás és biztonsági szolgáltatás, épületüzemeltetési és irodai szolgáltatás, állattenyésztés.
9. A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a korábbiak szerint a versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából – látogathatók.
10. A jogszabály szerint a közigazgatás főszabályként áttér az otthoni munkavégzésre és a munkáltatókat is arra kéri, hogy lehetőség szerint home office-t alkalmazzanak. A nagyhalászi Polgármesteri Hivatalban kizárólag halaszthatatlan ügyekben a már megszokott módon várjuk ügyfeleinket. Egyéb esetekben a hivatal@nagyhalasz,hu e-mail címen vagy a hétfőtől péntekig 42/202-703-as telefonszámon elérhetőek vagyunk.
11. Az óvodákat bezárják, az általános iskolák átállnak digitális oktatásra a tavaszi szünetig, gyermekfelügyelet sem lesz. A bölcsődék nyitva maradnak, de kérem, csak egészséges gyermeket hozzanak az intézménybe.
12. A felnőttképzés április 7-ig áttér a digitális, illetve távoktatásra.
 
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!
 
Üdvözlettel: Orosz Károly Zsolt
                     polgármester
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by