Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
OPRE MIHÁNY TÁVOZIK, EGYKORI U-VÁLOGATOTT AZ UTÓD
2018. April 16.

15 meccs, 26 pont, 5. hely – új mester. Kormány László után ismét egykori magyar válogatott labdarúgó edzi a felnőttcsapatot Nagyhalászban.

Opre Mihály egy esztendeje ült a kispadra, amikor az együttes két ponttal a tizenötödik, azaz vastagon a kieső pozícióban posztolt. A folytatásban – az időközben jelentősen megerősített – legénység kivágta a rezet, olyannyira, hogy kiharcolta a bennmaradást. Meglehet, erre alapozva az aktuális bajnoki évadban az eddig tapasztaltnál is jobbat remélt a szakvezetés, ami annál is inkább gyanítható, mivel felettébb diplomatikusan „tálalták” a történteket. 

„Először is nagyra értékeljük Opre Mihály munkáját, maximálisan elvégezte azt a feladatot, amire egy éve a vezetőség felkérte, ráadásul jó közösséget épített” – fogalmazott szűkszavúan Kropkó András, a nagyhalászi egyesületi elnöke. – Beírta magát a halászi sporttörténelembe és barátként fogadtuk, így is váltunk el. Az új edző személyéről még nem született döntés, keressük a legjobb megoldást.”
Eddig a KM december eleji híre, természetesen megkérdeztük a váltásról magát Opre Mihályt is, egy bővebb interjú keretében.

Mennyire elégedett az őszi idénnyel?
Úgy gondolom, hogy a megszerzett 26 pont jó teljesítménynek számít. Az Ibrány elleni vereség az nagyon fájó ugyan, de ha mérlegre tesszük a megyei I. osztályban szereplő csapatok játékoskereteit, akkor láthatjuk: több gárda is jobb játékosállománnyal rendelkezik. 

Ezt a szereplést tervezte?
Nem volt különösebb terv, annyi volt a célkitűzés, hogy valahol a tabella elején végezzünk.

Van olyan játékosa, akivel nagyon elégedett?
Nem szeretnék senki sem kiemelni, mindenki megtette a magáét, mindenkivel elégedett vagyok, ezt általánosságban el lehet mondani. A csapatot összességében értékelem, és különös teljesítménybeli, vagy hozzáállási gond nem volt a fiúkkal. 

Ment el az idény előtt meghatározó játékos?
Fontos labdarúgó nem távozott, de pár fiatal érkezett, ők a jövő emberei. A támadó Pataki Ernő nagyon tehetséges, máris beilleszkedett, és ő a mostani nyolcnál még több gólt fog szerezni tavasszal. Turbucz Tihamér a védelemben és a középpályán is bevethető, ő kevesebb lehetőséget kapott, a posztján sok a vetélytárs ugyanis.
Az edzéslátogatottsággal sajnos nem lehettem elégedett, mindenki dolgozik a csapatból, az utolsó fordulók előtt pedig nem tudtunk rendesen készülni, hiszen a felújítás alatt álló pályán van a világítás, nem a másikon, amelyet lehet használni. Ennek ellenére szinten minden meccset a második félidőben nyertünk meg!

Kellemetlen emlékek?
Különösen fájó a tiszavasvári bukás, ahol tíz perc alatt kaptunk három gólt, és a Nagyecsed elleni vereség, ahol egy ikszes mérkőzésen egy nagyon szerencsétlen góllal kaptunk ki, amely egy lecsorgó bedobást követően esett. Ellenben a Rakamaz elleni hazai döntetlent én nagyon jó eredménynek tartom, lévén egy sokkal jobb állományú gárda vitt el tőlünk egy pontot, a Balkány ellen pedig mi nyerhettünk volna inkább, nyerhető meccs volt, de ez is döntetlen lett.

Kik azok a játékosok, akik a legtöbbet kihozták magukból?
A kapus Gagyi Sándorral, Hajzer Lászlóval, Simon Dániellel és a hat gólt szerző Kerti Leventével nagyon elégedett vagyok.

Opre Mihály távozik az idény végén…
Az Ibrány elleni meccs után beszéltük a vezetőkkel Debrecenben, és közölték, hogy a jövőt nem velem képzelik el. Jól szerepeltünk, de váltani szeretnének.

Nagyon erős most a megyei első osztályú bajnokság, és mint mondtam, 5-6 csapatnak is jobb a játékosállománya. Szerettem volna még 4-5 halászi fiatalt beépíteni, és ezt évente kisebb lépésekben folytatni, mert csak így lesz anyagilag fenntartható egy csapat. Ezt sajnos már nem valósíthattam meg.

„Teljesen elégedettek voltunk és vagyunk Opre Mihály munkásságával, aki nagy köszönetet érdemel a bennmaradás kiharcolásáért, de a jövőben az edzői poszt kérdését játékosedzővel oldjuk meg” – nyilatkozta az ügyben Orosz Károly, városunk polgármestere.

Az új mester neve sem titok: Ludánszki István lesz az, aki az őszi idényben 14 mérkőzésen játszott, míg a tavaszi idényen 13 alkalommal lépett pályára, tehát alaptagnak mondható a csapatban. Ahol immáron a kispad és annak felelőssége is az övé.

A 29 esztendős, a védelem és a középpálya tengelyében is bevethető Ludánszki a Debreceni Akadémia neveltje, később futballozott Siófokon, Tatabányán (a korábbi korosztályos válogatott Ludánszki játékjoga ekkor a Transfermarkt szerint 100.000 eurót ért!), Zalaegerszegen és Balmazújvárosban is, Halászba Opre Mihály hívására az év elején érkezett, Jászberényből.

„Mindenképpen azt várjuk a váltástól, hogy új impulzust kapjon a csapat – indokolta a döntést a KM-ben Kropkó András, a nagyhalászi egyesület elnöke. – Ludánszki István ambiciózus ember, ha mondhatom így, a fiatalos lendület átültetését reméljük tőle, amit a csapat hasznára tud fordítani a tavaszi idényben. A cél ugyanis egyértelműen az, hogy a közvetlen élmezőnyben, lehetőleg a dobogón végezzünk, mert erre alkalmasnak ítéljük a játékoskeretet.”

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by