Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Önkormányzatunkat is megvizsgálta az Állami Számvevőszék
2021. February 24.

5-ös osztályzatot érdemeltünk

Tisztelt Nagyhalásziak!
 
Az Állami Számvevőszék „Az önkormányzatok integritásának ellenőrzése” tárgyban 2020-ban ellenőrzést folytatott le az ország minden településén, így Nagyhalász Város Önkormányzatánál is. Az ellenőrzés célja az önkormányzatok korrupció elleni védettségének vizsgálatára irányult, a jelentés szerint Nagyhalász Város Önkormányzata és a Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal az integritás (korrupció elleni védettség) szempontjából a legmagasabb pontszámot kapta, így a legeredményesebb, alacsony kockázatú önkormányzatok közé tartozik. A pozitív értékelés mellett egyetlen elmarasztaló megállapítást sem tettek. Az ellenőrzés célját, területét, módszereit és megállapításait tartalmazó jelentést a https://www.asz.hu/.../files/jelentes/2021/21020.pdf... linken lehet elolvasni.
 
Az Állami Számvevőszék az Önkormányzatok törvényességének, működésének és gazdálkodásának legfőbb felügyeleti szerve, szigorúan veszi feladatát. Az álprofilon két éve folyó hazug és lejárató kampány rágalmaival szemben ez valós bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal tevékenysége törvényes keretek között működik. Nekünk az a fontos, hogy Nagyhalász vonzó, jó hírnévvel rendelkező település legyen. Célunk, hogy erősítsük a vállalkozások beruházási és letelepedési kedvét, azonban a névtelen álprofilon megjelenő hazugságokkal városunkat is lejáratják. Igaz, a várost elhagyó kibicnek és a hatalomra vágyónak semmi sem drága.
Most azonban nem szabad ilyen senkikre pazarolni energiáinkat! Most a legfontosabb, hogy a vírus a már hozzánk is egyre közelebb lévő harmadik hullámára felkészüljünk. Biztos többen hallották, hogy a környező településeken egyik napról a másikra szinte berobbant a járvány. Sajnos úgy tűnik, Nagyhalászt sem fogja elkerülni, így kérek mindenkit, hogy figyeljenek egymásra, és szükség esetén bátran kérjenek segítséget! A segítségnyújtás egy újabb formájaként a művelődési ház munkatársai állnak rendelkezésükre a védőoltáshoz szükséges regisztráció elvégzésében, ezzel is igyekszünk az egyébként is túlterhelt egészségügyi körzeteket tehermentesíteni.
 
Kérek mindenkit, bízzanak az orvosokban, az orvosok javaslatában, és kérjék a védőoltást!
 
Vigyázzanak egymásra, vigyázzanak magukra!                               Köszönettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by