Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Nemzetközi Tűzoltótábor Baján
2022. August 01.

Nagyhalászi fiatalok is részt vettek abban a Nemzetközi Tűzoltótáborban, amely 2022. július utolsó hétvégéjén Baján került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezésben.

 

A pandémia miatt rég látott ismerősként találkozhattunk a vendéglátóinkkal, valamint a romániai Sarmaság, a horvátországi Bizovac, a szerbiai Bajmok és a szlovéniai Zagorje ob Savi csapatával.

Igazán színes és tartalmas programokról gondoskodtak a házigazdák. Fiataljainknak alkalma nyílt városnéző kisvonattal körbe utazni Baja belvárosi és dunaparti részeit, éjszakai bátorságtúrán bizonyítani, hogy nem félnek a sötétben sem.

A tábor második napján a Bajától 13km-re lévő Pörbölyre utaztunk, ahol a gemenci erdőség egy részét csodáltuk meg. Odafelé erdei kisvasúttal, vissza gyalog egy könnyed 10km-es túra részeként. 

Délután a Duna mellékágában a Sugovica folyón próbálhattuk ki a helyben nagyon népszerű sárkányhajózást. Aki nagyobb sebességre vágyott, azt a Bajai Tűzoltóság motorcsónakjával vitték el egy kis vízi kirándulásra.

Harmadik napon a dávodi fürdőt látogattuk meg, ahol az óriáscsúszdák és a termálvizes medence aratta a legnagyobb sikert.

Az ott töltött három nap a különleges programok, a könnyed és tartalmas szórakozás mellett a baráti kapcsolatok ápolásáról és új ismeretségek kialakításáról is szólt.

Vasárnap a tábor zárásaként a reggeli utáni sorakozón minden résztvevő egy emlékérmet kapott a tábort szervező Mészáros Zoltántól, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökétől.

 

/Lisovszki Róbert a Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka/

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by