Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Nagyhalász megint gazdagabb lett egy befejezett fejlesztésnek köszönhetően
2024. March 20.

Részletes polgármesteri tájékoztató képekkel

Kedves Nagyhalásziak!
 
Tájékoztatni szeretném a kedves lakosainkat a TOP-4.3.1-SB1-16-2020-00005 számú, Leromlott városi területek rehabilitációja Nagyhalászban című pályázatunk tartalmával kapcsolatban, melyet 2023 december 31-el befejeztünk.
 
A „Leromlott Városi területek rehabilitációja” című pályázatnak minden érintett helyszínére ki kellett rakni a projekt táblákat. Európai Uniós és hazai forrásból lett finanszírozva, mely tartalmát tekintve jelentős településfejlesztési elemeket tartalmazott. Új aszfaltréteget kaptak a Petőfi, Hunyadi, Pusztatemplom utcák, közel 1 kilométer járdát építettünk a Bocskai és Ibrányi utcákon és felépült egy Roma Közösségi ház, valamint teljes felújításra került az Önkormányzat által megvásárolt 3 szociális bérlakás és egy szolgálati ház. Amikor a pályázatot beadtuk tartalmazta a Római Katolikus templom felújítását is. Az értékelési folyamatban megállapításra került, hogy a Katolikus templom felújítása nem támogatható, így csökkentették a támogatási összeget. A Támogatási szerződésben 365 559 000 Ft lett megállapítva. A nyílt közbeszerzési eljárások után kiderült, hogy kevés a megítélt összeg a megvalósításhoz.
 
A nyílt közbeszerzési eljárás egy olyan eljárás, melyben minden érdeklődő számára elérhető a közbeszerzési kiírás és amennyiben megfelel a feltételeknek, a legkedvezőbb ajánlatot adja akkor Ő a nyertes. Ezt a közbeszerzési szakértő választja ki.
Döntési helyzet alakult ki, vagy el kellett volna hagyni a roma közösségi ház megépítését, vagy a pályázati összeg kiegészítését kérjük. Az utóbbit választottuk és a kedvező elbírálás után további 54 716 574 Forintnyi kiegészítést megítélt a Kormány, így lett 420 275 574 Ft a támogatási végösszeg. Az uniós pályázatoknál vannak kötelező elemek, melyekhez szakemberek segítségét kell igénybe venni. Ebben a pályázatban 22 367 721 Ft volt, melyet ingatlanvásárlásra, tervezésre, tanulmányok készítésére, projektmenedzsmenti feladatokra, műszaki ellenőrzésre, közbeszerzésre, nyilvánosság biztosítására kellett fordítani.
 
Február 15-16-án a Magyar Államkincstár záró ellenőrzést tartott és mindent rendben találtak, minden egyes támogatási összeggel elszámoltunk és elkezdődött a fenntartási időszak. A pályázatban szereplő elemek mind hozzájárultak a településünk vagyonának növekedéséhez és a városképünk javításához.
 
Amennyiben bárki betekintést szeretne a pályázati anyagba, szívesen rendelkezésre állunk a munkatársaimmal!
 
                                                                                                      Tisztetel: Orosz Károly polgármester
Az eszközkezelőtől megvásároltuk az Arany János 55. szám alatt elhanyagolt állapotban lévő lakóházat. Az uniós pályázatnak köszönhetően sikerült felújítanunk teljesen az ingatlant, szigetelés, nyílászáró csere, burkolás, fűtésrendszer kiépítése, áram bekötés, elektromos hálózat felújítása, bútorok beszerzése, kerítés és járda építés. A tetőhéjazat csere nem volt benne a felújításban, mivel elöregedett palaborítás volt ezért új lemezfedést kapott a ház, melyet a képviselő testület jóváhagyott.
A továbbiakban szociális bérlakásként funkcionál.
Felhasznált támogatás: bruttó 34 329 549 Ft
 
Szintén eszközkezelőtől megvásároltuk a Hunyadi utca 18. szám alatt lévő házat. Az uniós pályázatnak köszönhetően sikerült felújítanunk teljesen az ingatlant, szigetelés, nyílászáró csere, burkolás, fűtésrendszer kiépítése, áram, gáz bekötés, elektromos hálózat felújítása, bútorok beszerzése, kerítés és járda építés. Korábban rendelkezett építési engedéllyel, csak lejárt, ezért hozzá lett tervezve egy garázs, mellyel újra elindítottuk az engedélyeztetést. A továbbiakban szolgálati lakásként funkcionál. Ezzel a felújítással is hozzájárultunk a településkép javításához.
Felhasznált támogatási összeg: bruttó 48 025 444 Ft
 
Több mit 20 éve csúfította a városképet a szerkezetkész ikerház a Petőfi utcán. A tulajdonossal sikerült megállapodnunk és megvásároltuk, hogy az uniós pályázati forrásból fel tudjuk újítani. Mindenki láthatja sikerült, teljes felújítást kapott az ingatlan szigetelés, nyílászáró csere, belső átakítás, burkolás, fűtésrendszer kiépítése, áram bekötés, elektromos hálózat felújítása, bútorok beszerzése, kerítés és járda építés. A tetőhéjazat csere nem volt benne a felújításban a meglévő héjazat megfelelő minőségű. A továbbiakban kettő szociális bérlakásként funkcionál.
Itt felhasznált támogatási összeg: 96 916 028 Ft bruttó.
 
 
Roma közösségi ház építése, mely a Petőfi utca 141 szám alatt épült fel. Teljesen új építésű bebútorozva és több eszközzel felszerelve. Továbbiakban a roma lakosság szolgálatában fog működni. Kisebbségi iroda, tanoda, hagyományőrzés és kicsik részére fejlesztő foglalkozások tartására lesz lehetőség.
Felhasznált forrás: bruttó 79 945 871 Ft.
 
 
Bocskai ésa Hunyadi utcákat összekötő aszfaltos járda kiépítése.
A támogatási összeg: bruttó 7 626435 Ft
 
 
Sokan használják az Ibrányi utca mellett lévő több mint 700 méter új aszfalttal borított járdát. Itt teljes szerkezet, szegélykővel lett építve.
Ráfordítás: bruttó 29 451 283 Ft
 
 
Nagyon rossz állapotban lévő Petőfi utca eleje az Új utcáig fel lett újítva. A csapadékvíz elvezetés és a kerékpár sáv is megújult.
Felújítási összeg: bruttó 36 755 917 Ft
 
 
Látható a képen, hogy a lakossági ivóvíz bekötések milyen rossz állapotban voltak. Ezen rekonstrukciót a Nyírségvíz zrt szakembereivel közösen megoldottuk mielőtt az útfelújítás megtörtént. Ez a feladat nem a pályázat része volt.
 
 
A Hunyadi utca felújítása is régóta az ott lakók igénye. Sikerült ezt is megoldanunk ebből a pályázatból. Új aszfalt borítást és padka stabilizálást kapott az érintett szakasz.
Támogatás erre a feladatra: bruttó 26 890 627 Ft
 
 
A Pusztatemplomon lakók úgy emlegették az útjukat, hogy kaptak egy járdát mivel néhol a 3 métert is alig érte el. Most ki lett szélesítve és új aszfaltszőnyeget kapott végig az utca.
Ráfordítás: bruttó 38 599 125 Ft
 
 
 
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by