Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Mindenszentek, Halottak napja. Vigyázzunk értékeinkre!
2019. October 28.

A Rendőrség novemberi hírlevele:

Mindenszentek és halottak napja alkalmából az egész ország útra kel, hogy elhunyt szerettei sírján gyertyát gyújtson és virággal emlékezzen meg családtagjairól. Ilyenkor kevésbé figyelünk értékeinkre, gyászunk és az előttünk álló hosszú utazás, illetve a további temetők meglátogatásának tervezése elvonja figyelmünket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a lakás tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.

A Rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, a csendes főhajtás zavartalansága, valamint az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a Rendőrség tanácsait!

 • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, ha vízért, vagy csupán a hulladékgyűjtőhöz mennek! Kerüljék el a nagyobb csoportosulásokat, a zsebtolvajok mindig nagy tömegben „dolgoznak”!
 • Csak annyi pénz legyen Önöknél, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát feleslegesen szintén ne tartsanak maguknál! A bankkártya PIN kódját soha ne tartsák a kártyán, vagy annak közelében!
  • Bármilyen rövid időre hagyják el járműveiket, minden esetben zárják le és látható helyen ne hagyjanak benne értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, laptop, kabát, stb.)! Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!
 • Ha mégis megtörténne a baj, hívjanak segítséget, értesítsék a Rendőrséget a 112 segélyhívó számon!

   További tanácsok a biztonság érdekében:

  • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalommal! Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe behajtás és parkolás rendjéről. Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék még nagyobb körültekintéssel!
  • Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!
  • Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban a gyalogosokra, kerékpárosokra! A sűrű forgalomban mindenki legyen toleránsabb a közlekedésben résztvevőkkel!
  • Mindig használják a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket

  (biztonsági öv, gyermekülés), mert azok életet menthetnek!

   

  Meghitt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by