Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Megépülhet a Léüzem Nagyhalászban
2020. november 05.

Erről, és további aktualitásokról adott tájékoztatást városunk polgármestere.

Év vége közeledtével és a kedvezőtlen időjárás miatt feltorlódtak a közmunkában vállalt feladatok!
 
A burgonyatermésünk az idén jól alakult, ezért minden háztartásnak még egy zsákkal tudunk juttatni, melyet szombaton kezdenek el osztani munkatársaim. A válogatás még folyamatban van, de várhatóan a jövő héten végzünk vele. Fogadják szeretettel!
 
Elkezdődött a Petőfi utcán a járda kialakítása, mely évek óta igény az ott lakók részéről a gyermekek biztonságos közlekedése végett. Itt is az időjárás a meghatározó a befejezés időpontjában, ezért is kérnék minden arra közlekedőt, hogy türelmesen és óvatosabban járjon ezen a szakaszon.
 
Elkészült a sétány mellett a vízelvezető burkolása, mely szintén közmunkában lévő feladat volt, ennek köszönhetően már csak a vízelvezetőben halad tovább a víz.
 
Az ebrendészeti telepen is folyik a munka, észlelhetjük, a közterületeinken már kevesebb kóbor ebet látunk. Felhívnám a lakosaink figyelmét arra, hogy ahol a kerítés nélküli udvaron, szabadon található a kutya, az ingatlan tulajdonost a harmadik figyelmeztetés után bírság és minden méltányosságból adható juttatástól való megvonás fogja sújtani. Kérek minden érintett lakosunkat felelős állattartóként tartsa a háziállatát!
 
Folyamatosan helyezzük ki a 36 literes köztéri szemétgyűjtőket. Kérek minden közlekedőt, hogy használják, így tisztán tudjuk tartani környezetünket, könnyebben tudják feladatukat ellátni az ezen a területen dolgozóink. Óvoda, iskola, játszóterek közelében szelektív edények lesznek kihelyezve, ezáltal könnyebben meg tudjuk tanítani gyermekeinkkel is a szelektív hulladékgyűjtés folyamatát.
 
Elkészült mindenszentekre a temetői utak felújítása is. A parkolóba és a temető területén már sármentesen lehetett közlekedni és mindenki, aki használta láthatta a vizesblokk milyen mértékben újult meg.
 
Az év során tájékoztattam Önöket, hogy lehetőséget kaptunk pályázni a Start mintaprogram keretében egy „Natúr gyümölcslé előállító üzem” létesítésére. A múlt héten kaptuk a hírt, hogy a Belügyminiszter Úr zöld utat adott a tervünknek, és 2021 október 31-vel el kell indítanunk az üzemeltetést. A működés során saját zöldséget-gyümölcsöt, és bérmunka keretében hozott gyümölcsöt dolgozunk fel.
 
A fenti eredményeink után írnom kell a COVID – ról is, hiszen településünkön sajnos jelentős mértékben terjed. Kérek mindenkit, hogy a kormány által kiadott intézkedéseket maradéktalanul tartsa be! Készítsük fel immunrendszerünket a vírussal való esetleges találkozásra, plusz C és a D vitamin szedése ajánlott. Hordjunk maszkot, mossuk-fertőtlenítsük kezünket gyakran, kerüljük a forgalmasabb, emberek által jobban látogatott helyeket! https://koronavirus.gov.hu/
 
                                                              Vigyázzanak Magukra! Vigyázzanak egymásra!
 
                                                                                                                                   Tisztelettel: Orosz Károly polgármester
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by