Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Konyha MIklós természetfotói a Kúriában
2018. November 20.

Homoktanya után a Kúriában is megtekinthetők Konyha Miklós fotói

A megnyitót a Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola műsora tette színesebbé.
A fellépők:

Citera: Kaponyás Kata                         Felkészítő tanára: Lázár Bettina

Kürt: Király Kornél                              Felkészítő tanára: Dajka András

Zongora: Fazekas Katalin                     

Móréné Erika az alábbi gondolatokkal méltatta a fotós munkásságát:

"Szeretettel köszöntök mindenkit a mai kiállítás-megnyitónkon!
Ma Konyha Miklós amatőr fotós munkásságának egy szeletéből, a természetfotóiból kaphatnak ízelítőt, akik ellátogattak hozzánk.              

A mai rendezvényünk szorosan kapcsolódik azon jeles eseményhez, hogy városunk 25 éves évfordulóját ünnepli. Ebben az esztendőben olyan alkotókat kerestünk meg, akik valamilyen szállal kapcsolódnak Nagyhalászhoz, így jutottunk el Konyha Miklóshoz. Ezekből a képekből már a Homoktanyán volt egy nagyszerű kiállítás Mikitovics Katinak köszönhetően, és most itt igyekszünk az alkotásokat egy szélesebb közönség előtt megmutatni.

Konyha Miklós amatőr fotós nagyszülei és szülei nagyhalásziak, a Homoktanyán éltek/illetve ma is él az anyukája. Miklós az általános iskoláit a Homoktanyán és Ibrányban, a középiskolát Nyíregyházán a Krúdy gimnáziumban végezte. Elmondása alapján sok mindent fotóz, így a természet mellett szocio- és koncertfotózás is szerepel a palettáján, amelybe betekintést nyerhettünk a kiállítás építése során. Mivel bemutatásra érdemes képei vannak még az itt látottakon kívül is, így biztos vagyok benne, hogy nem most találkozhatunk vele utoljára. A képeket megnézve, engem az az egyedi, kiváltságos látásmód és az ehhez kapcsolódó kitartás nyűgözött le, amely csak a megszállottan dolgozó embert jellemzi. Visszaköszön a képeiről, hogy szereti, amit csinál, lenyűgözi, amit lát és ezt szeretné az embereknek is megmutatni. Nagyon örülünk neki, hogy a festménykiállítások mellett egy másik művészeti ág, a fotózás is helyett kapott a jubileumi rendezvénysorozatunk keretében. Köszönet érte, hogy elfogadtad a meghívásunkat és a kiállítási anyagot a rendelkezésünkre bocsátottad.

És még egy kis kiegészítő információ:

A kiállítás képeit kiegészítendő, a monitoron folyamatosan megtekinthetők még azok a fotók, amelyet az alkotó választása alapján, érdemesnek tart a megtekintésre."

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by