Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Képes krónika (7)
2023. July 31.

Sikeres és élményekben gazdag volt a Nagy-Halász Fesztivál keretében, július 28-án megrendezésre kerülő Hazaváró rendezvényünk.

A Halászban töltött gyermekkor után Nagyhalásztól távol letelepedett és sikeres életutat bejárt nagyhalásziak fogadták el a meghívást erre a péntekre. Az első pódiumbeszélgetésen Hegedűs Mihály, Nagy Antal, dr. Szarka László, Szoboszlai Bertalan, Szoboszlai Gyula és Tompa Sándor vett részt. A tartalmas délutánon megtudhattuk milyen területen lettek sikeresek, megismerhettük a Nagyhalászhoz kötődő emlékeiket, és hogy még mindig megdobban a szívük, ha Nagyhalászról bárhol szó esik. Számomra is feledhetetlen élmény volt a résztvevők élménybeszámolója.
Mivel hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre Hazaváró rendezvényünket, kérném minden lakosunktól, hogy amennyiben tud olyan sikeres életutat bejárt személyről, aki a 1960-1970-es években Nagyhalászban töltötte gyermekkorát, jelezze Önkormányzatunknál.
 
A Leromlott Városi területek Rehabilitációja című pályázatunk további munkálatai elkezdődtek. Az Arany János 55 szám alatti ingatlan felújítása, a Petőfi és a Hunyadi utcai szociális bérlakások kerítés építése mely a héten elindult.
 
A szennyvíz beruházás nagyon fontos eleme az átemelők áramellátása. Ez már elérhető távolságban van, mivel elkészült a Poklondos és a Kecskés tanyák kereszteződésében egy trafó állomás, ahonnan meg lesz táplálva az átemelő.
Ez a hálózatfejlesztés segít abban, hogy a Kecskésen a fogyasztók részére megfelelő áramerősséget tudja biztosítani a szolgáltató.
A Hazaváró rendezvény résztvevői: Hegedűs Mihály, dr Szarka László, Szentpéteri Bertalan, Tompa Sándor, Nagy Antal és Szoboszlai Gyula.
 
 

A harmadik szociális bérlakás felújítási munkálatai elkezdődtek.
 
 
Jól halad a közösségi ház építése.
 
 
A Petőfi utcai ingatlan kerítés építése elkezdődött.
 
 
Hunyadi utcai kerítés építése.
 
 
A Kecskés tanyán elkészült transzformátor.
 
 
Üdvözlettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by