Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Képes krónika (6)
2023. July 17.

A legutóbbi tájékoztatás óta is folyamatos, szorgos munka folyik Önkormányzatunknál.

Július 1-től megszületett a megállapodás a Megyei Kórházzal a védőnői ellátásról. A megállapodás a szolgáltatást igénybe vevő lakosaink számára nem jár változással, az ellátás a megszokott helyen és védőnőkkel működik tovább.
A külterületi szennyvíz hálózat kiépítése jól halad, előre láthatóan szeptember-október hónapokban várható az ingatlanok rácsatlakozása, de minden érintett részére előzetesen értesítés kerül kézbesítésre.
A belvízelvezető-rendszer kiépítése is befejeződött. A beruházás során lerakott elemek melletti rézsün a talaj megfelelő mértékű tömörödéséig nagy eső esetén még előfordulhatnak bemosási problémák. Ha valaki észlel problémát a beruházással kapcsolatosan a hivatalba jelezze és orvosoljuk a problémát.
A „Leromlott városi területek rehabilitációja” néven futó pályázatunknak még két projekteleme folyamatban van:
A Petőfi és Malom utcák kereszteződésében épülő Roma közösségi ház, mely kivitelezése folyamatban van. A másik beruházás az Arany János 55. szám alatt lévő ingatlanunk felújítása, melynek a kiviteli szerződését e héten írjuk alá.
A közfoglalkoztatás keretében vállalt feladatok elvégzése is jól halad, egyik eleme a temetőn lévő kerítés felújítása.
Szeretném felhívni a figyelmet a július 28-án 14 órától megtartandó rendezvényünkre. A Művelődési házban nosztalgia beszélgetés keretében az 1960 – és 1970 közötti időszakban, akik általános iskolai tanulmányaikat folytatták Nagyhalászban, találkozhatnak egymással. Egy pár név, akik már jelezték részvételüket: Szentpéteri Bertalan, Szarka László, Nagy Antal, Tompa Sándor, Hegedűs Mihály, Vida László, Nagy András, Kubik József.
 
Várunk minden nagyhalászit szeretettel, aki részese akar lenni ennek a nem mindennapi eseménynek!
 
Az elkészült épületben a Roma Kisebbségi Önkormányzat, tanoda, roma közösségi rendezvények, képzések és egyéb szolgáltatások kapnak helyet.
 
 
Az 1956-os emlékmű új helyszínének kialakítása. Ezt a új három +1 csoportos bölcsöde építése miatt szükséges áthelyezni.
 
 
Folyamatban lévő temető kerítés felújítás.
 
 
A lemez kerítéslécek a helyükre kerülnek.
 
 
Homoktanyán a szennyvíz beruházás után lassan vissza áll a területen végzett munkálatok előtti állapot az ott lakóknak köszönhetően.
 
A szennyvíz átemelők a szerelvényezés, gépészet beszerelése előtt.
 
 
Tisztelettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
 
 

 

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by