Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Képes heti krónika
2023. May 09.

Polgármesteri tájékoztató az elmúlt napok eseményeiről (1)

Kedves Nagyhalásziak!
 
Az elmúlt és az előttünk álló időszak nagyon sok feladatot állít elénk. Heti rendszerességgel igyekszem beszámolni a kis Városunk életét érintő eseményekből. Gondolok a folyó fejlesztésekre, társadalmi programokra, fontosabb döntésekre, közmunkára. Beszámolómat, nagyrészt képes krónika formájában fogom megtenni.
 
A 2022-es év végén elkezdett csapadékvíz beruházás lassan a végéhez közeledik. Az Arany János úton a gerincvezeték fektetése van még folyamatban, melyet a közúton való cső átsajtolások követnek.
 
A régi összecsúszott 40X40-es lapok már a múlté.
 
Külterületen néhol háborús övezetet idéző megoldásokkal találkozunk, de a végeredményt már türelmetlenül várjuk.
 
A Homoktanya nyugodt mindennapi életét kissé felborzolta a szennyvíz beruházás.
 
A közmunkaprogram elemeként burgonyát vetettünk, melyet gyomirtás után a locsolás követett.
 
Az idén nagyot nőtt a közterületeken a fű. Kevés hozzáértő emberrel rendelkezünk aki tudja kezelni a fűkaszát, így lassabban érnek el a kritikus helyekre. Ezért is kérem minden lakosunkat aki megteheti vágja le az ingatlana előtt a füvet ezzel is segítsük egymás munkáját.
 
Nagyon nehezen tudjuk kezelni a Gyári soron kialakult szemetes helyzetet. Megkeresett Nagy András, hogy az ott lakókkal összeszedik a szemetet ha viszünk oda konténert. Amíg oda nem vittük a konténert addig többen jelentkeztek a nemes feladatra, hogy segítenek. A végén hárman becsületből teleszedték a képen látható hulladékgyűjtőt. Köszönet a kezdeményezésért Nagy Andrásnak és két társának a Gyári sor lakói nevében is, annak ellenére hogy nem ott lakik, de megpróbált tenni az ott élő közösségért.
 
Hihetetlen mennyiségű szemét gyűlik össze a közterületen minden héten. A közfoglalkozásban dolgozók folyamatosan gyűjtik az eldobált szemetet.
 
Elkezdődött a temető hátsó kerítésének építése, mely tereprendezéssel indul.
 
Elkészültek az újabb urnasírok, ahol már az első temetés megtörtént.
 
 
Pénteken a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola ballagási rendezvényén képviselő társaimmal részt vettem. Gratulálok a ballagó diákoknak és sok sikert kívánok az előttük álló életben, hogy a megszerzett szakmájukkal megtalálják számításukat a munka világában.
 
A majális kupa hagyományként van jelen a munka ünnepén. Hegedűs János Tanár Úr és segítői magas szakmai színvonalon bonyolították le a bajnokságot.
 
Délután szerény rendezvény keretében a kicsik ingyenesen használhatták az ugráló várakat, mely az utolsó percekig ki volt használva. És a mindig népszerű arcfestés!
 
Kedden MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft közgyűlésén vettem részt, ahol a 2022-es év beszámolóját tárgyaltuk. Napirend elfogadása után a kis kórházunk jövőbeni sorsáról beszélgettünk. Időben visszaküldtük a válaszunkat az illetékes szerv részére, melyben határozottan elzárkóztunk attól, hogy átadjuk a járóbeteg központunk működését az állam részére.
 
Szintén kedden Leader elnökségi ülés volt, melyen döntöttünk a Leader egyesületek érdekszövetségéhez való csatlakozásról. Továbbiakban szó volt a következő támogatási ciklus terveiről. Megállapítást nyert, hogy a mögöttünk álló 5 évben nagyon sok vállalkozás részesült az egyesületen keresztül támogatásban. Nagyhalászban 20 vállalkozás 77 millió ft értékben tudott fejleszteni.
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by