Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Képes heti krónika (4)
2023. May 31.

Az elmúlt héten történt:

Az elmúlt héten megtörtént a roma közösségi ház építésének munkaterület átadása, és lassan befejezésre kerülnek a csapadékvíz elvezető rendszer felújítási munkálatai is.
A heti programsorozat keretében kerültek megünneplésre a gyerekek: a hét elején az óvodásokat gyereknap alkalmából bábelőadással köszöntötte önkormányzatunk, az általános iskolában rendezett családi napon pedig szintén az önkormányzat által biztosított ugrálóvár teszi színesebbé a családi napot.
Gyereknapi rendezvényt szervezett vasárnap a kisebbségi önkormányzat is, amelyet az önkormányzat a terület alkalmassá tételével segítette.
Mint korábbi tájékoztatásokból ismeretes, ismeretlen tettesek engedély nélkül áthelyezték a település helységjelző tábláját. A múlt héten a Közútkezelő szakembereivel bejárást tartottunk a nagyhalászi helységjelző tábla elhelyezésével kapcsolatosan.
A nagyhalászi polgárőrök szombaton közgyűlés keretében ünnepelték a 30. évfordulójukat. Példaértékű a polgárőrség, rendőrség és az önkormányzat együttműködése, a település nevében köszönetemet fejezem ki munkájukért!
Az Aprófalva népdalkör ismét hírét vitte településünknek: kiemelkedő szereplésüket a népdalkörök és népzenei együttesek országos megmérettetésén ismételten Arany páva díjjal ismerték el. Szívből gratulálunk!
 
Tisztelettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
 
A 90-es években a szennyvíz hálózat kiépítésénél átfúrták az előtte készült csapadék elvezető hálózatot. Ezért tapasztaltuk sok éven keresztül, hogy a Zrinyi és az Arany J. utcák kereszteződései között süllyedt az út. Ennek oka a képen látható probléma.
 
Feltárás folyamata.
 
A kijavított hiba.
 
Hét ilyen átfúrás található, melynek a kijavításán dolgoznak.
 
Munka közben.
 
Petőfi utcai előkészületek.
 
Közép- Szabolcsi Leader elnökségi ülés a Multifunkciós házban. A 2022-es év beszámolójának elfogadása.
 
Óvodásoknak bábelőadás.
 
Példaértékű a polgárőrség, rendőrség és az önkormányzat együttműködése, a település nevében köszönetemet fejezem ki munkájukért!
 
Roma közösségi ház helye a Petőfi 141. sz alatt.
 
Az Aprófalva népdalkör ismét hírét vitte településünknek: kiemelkedő szereplésüket a népdalkörök és népzenei együttesek országos megmérettetésén ismételten Arany páva díjjal ismerték el. Szívből gratulálunk! Sikert bizonyítja, hogy meghívást kaptak a vasárnap Detk településen megrendezésre kerülő Arany Páva díjasok versenyére. ahol Nagyhalászt képviselik.
 
 

 

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by