Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Képes heti krónika (3)
2023. május 23.

A hét ismét mozgalmasan telt:

Szőkéné Erika megerősített abban, hogy az idén még a lófogatolású szántóversenyt megszervezi, melyet itt is köszönök Neki és családjának. A rendezvény augusztus 19-én szombaton lesz.
A Tomsits- nap alkalmából szervezett növendék hangversenyen és képzőművészeti kiállításon vettem részt.
 
A heti rendszerességgel megtartott szennyvíz koordináción megtudtuk, hogy a beruházás jól halad. A belterületbe vonás kérdésében elkészültek a geodéta által készített tervek, mely döntésre a kormány elé előterjesztés formában kerül.
Kemecsén az Ipari park projekt záró rendezvényén ismertették, hogy egy 100 ha-os ipari park áll a beruházók rendelkezésére. Szombaton Szabolcs községben Vármegye nap keretében a Szabolcsi földvár és a vele szemben lévő templom a jövőben Történelmi Emlékhelyként funkcionál. A megyenapon ünnepi beszédet Navracsics Tibor Területfejlesztési Miniszter Úr tartotta. Vasárnap délután a Nepomuki Szent János Római Katolikus templomban templom-búcsún vettem részt.
A kormány döntött a járóbeteg szakrendelők sorsáról, hogy „egyelőre a szakrendelők állami tulajdonba vétele nem időszerű, azonban szükséges még néhány aspektusát az ellátás szervezésnek megvizsgálni”, mondta dr Takács Péter egészségügyi államtitkár.
 
A keddi napon a Tomsits- nap alkalmából szervezett növendék hangverseny és képzőművészeti kiállítás.
 
Kemecsén a 100 ha- - os ipari park átadási rendezvényén Szijjártó Péter Külügyminiszter volt a díszvendég ahol a Vármegye elöljárói is részt vettek.
 
 
Az ünnepélyes részt követően Seszták Oszkár, dr Seszták Miklós és a 3 - as választó kerület polgármestereivel beszéltük át az előttünk álló feladatainkat.
 
A Vármegye Elnökével, Országgyűlési képviselőnkkel és a környező települések polgármestereivel.
 
Szombati Szabolcs községben Vármegye napot a történelmi egyházaink képviselői nyitották meg.
 
Ünnepi beszédet Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési Miniszter tartotta.
 
Az ünnepség részeként a Történelmi emlékhely cím átadása.
 
A közmunka keretében elkészült a temetőn a hátsó kerítés.
 
A közfoglalkoztatási feladatokat tovább végezték a dolgozóink az elmúlt héten. Virágot ültettek, a fóliában gondozták a paprikát-paradicsomot, a bodzában és almában facsík kezelést végeztek. Nagy megpróbáltatás a gaztalanítás ebben az időszakban. A Leader pályázaton vásárolt Stihl fűnyíró jelentős segítséget nyújt e munkafolyamatban. Kérnék minden lakosunkat akinek lehetősége adódik ingatlana előtt húzódó részen vágja le a füvet, ez nagy segítséget jelent mindannyiunk számára.

Tisztelettel: Orosz Károly Zsolt polgármester

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by