Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Fájó döntést kellett meghoznunk,
2023. January 10.

de a költségvetés egyensúlya érdekében nem volt más választásunk.

Kedves Nagyhalásziak!
 
Polgármesterségem 17 éve alatt ez az egyik legfájóbb döntés.
 
A megemelkedett energiaárak meghatározták önkormányzatunk működését, ezért ebben a nehéz gazdasági helyzetben nekünk is felelős döntéseket kellett hozni, mely a helyi focit is érinti. A megye I-es felnőtt csapatunk versenyeztetését kellett megszüntetnünk, de a továbbiakban az ifi csapat versenyeztetése, az utánpótlás nevelés folytatódik a Sport Egyesület működtetésében. Több, megtakarítást hozó intézkedést hoztunk, többek között azért, hogy a kormányablakunk tovább működjön, legyen közvilágítás a településen és legyen elegendő hőmérséklet az intézményeinkben. Ebben a nem mindennapi helyzetben fontos szempont, hogy ne a lakosaink érezzék ezeknek az intézkedéseknek a terheit. Úgy gondolom, hogy minden háztartásban érzik az óriási infláció, a magas üzemanyag ár, a gyenge forint és a megnövekedett rezsi költségek gazdasági hatásait. Fel kell készülnünk arra, hogy ha valaki nehéz helyzetbe kerül, Nagyhalászban továbbra is legyen anyagi fedezet, hogy segítséget tudjunk nyújtani számára.
A megye egyes felnőtt csapatának a fenntartása a legköltségesebb a kialakult helyzetben, ezért döntöttünk a megszüntetéséről. A második csapatunkat továbbra is versenyeztetjük, ott az ifi és az ifiből kiöregedett, illetve futballszerető, főleg Nagyhalászhoz kötődő játékosok kapnak lehetőséget. Nem vonultunk ki teljesen a sportfinanszírozásból, az utánpótlás-csapataink, a Bozsik-program működik, a TAO-támogatást kifejezetten utánpótlás-nevelésre fordítottuk eddig is.
Bízunk benne, hogy megszűnik a háborús helyzet, javul a gazdasági környezet és az önkormányzatoknak sem lesznek olyan problémái, mint manapság. Kitűzött célunk, hogy a megye hármas csapatunk minél hamarabb visszajusson az első osztályba.
 
Tisztelettel: Orosz Károly Zsolt
                     polgármester
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by