Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Enyhülnek a korlátozások
2021. April 19.

de továbbra is fegyelmezett védekezésre van szükség

Kedves Nagyhalásziak!
 
Az elmúlt időszakban a száraz kerti hulladékok égetése miatt többen érdeklődtek önkormányzatunknál, ezért megoldást kerestünk, így április 16 – tól veszélyhelyzet lejártáig helyi rendeletben szabályozzuk az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetését. A rendelet szerint csak száraz növényi hulladék égetése engedélyezett, meghatározott feltételekkel. Felhívom figyelmüket, hogy továbbra sem vonatkozik kommunális hulladék égetésére, kábelszigetelés és személygépkocsi műanyagrészeinek leégetésére és „sok más emberi fantáziát felülmúló helyzetekre”.
A kerti hulladékok égetése a hét minden napján, ünnepnapok kivételével, naponta 12-18 óra között engedélyezett. Párás, esős, szeles időben ne gyújtsunk tüzet, ill. nedves kerti hulladékot se égessünk.
 
2021.04.19 napjától fontosabb változások:
Az oktatásra vonatkozó enyhítő intézkedések:
-Az óvodákban a 2021. március 8. napjával elrendelt rendkívüli szünet 2021. április 19. napjától megszüntetésre kerül.
-2021. április 19. napjától az általános iskolák 1–4. évfolyamain (alsó tagozat) a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.
-Az általános iskolák 5–8. évfolyamai (felső tagozat), a középiskolák, az (1)–(2) bekezdésben foglaltakon kívül a többi iskola, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek.
A köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül, és rendes munkarendben működik.
 
Tartsuk be a veszélyhelyzetben előírt korlátozásokat!
 
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!                            Üdvözlettel: Orosz Károly Zsolt polgármester
 
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by