Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Vigyázzanak magukra! Vigyázzanak egymásra!
2020. október 16.

Orosz Károly Zsolt polgármester közleménye:

                                                                                               Tisztelt Nagyhalásziak❗
 
 
Mára a COVID 19 második hulláma terjedésével, napról napra egyre több ismerős, barát, családtag tesztje lesz pozitív. Igazából most szembesülünk a felismeréssel, hogy ez egy komoly odafigyelést igénylő, életünket jelentősen megnehezítő vírus, mely nemcsak egészségünkre, gazdaságunkra veszélyes, hanem a közösségünkben is nagy űrt, hiányt tud okozni azzal, amikor elveszítjük azokat, akiket szeretünk. A fertőzést csak felelős és következetes magatartással tudjuk elkerülni, kérem, tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében!
- Minden közösség által látogatott helyen viseljenek védőmaszkot. Ha észlelik, hogy valaki a zárt térben nem viseli, szóljanak rá.
- A piac-napokon és focimérkőzésen is használjanak maszkot.
- A közösségi tereken (játszótér, kondipark) a kísérők használják a védőeszközt, és a 1,5 méter védőtávolságot tartsák be. Az önkormányzat részéről folyamatosan fertőtlenítjük a játszóterek területét.
- Okulva az előző időszak történéseiből a védőfelszereléseket mindenki időben szerezze be és rendszeresen használja.
- Aki a vírus miatt veszíti el munkahelyét keresse az önkormányzatunkat, és a közmunka program adta lehetőségeket kihasználva igyekszünk segíteni.
- A 65 év feletti, vagy elrendelt hatósági karanténban lévő lakosainknak: ha ügyintézési problémája keletkezik, kérem, hívják a 06 42 202- 703 vonalas számot és a munkatársaim segítenek. Kérem Önöket, hogy e lehetőséget hétfő 8 órától péntek 16 óráig vegyék igénybe, hétvégén a család és szomszédok segítségét kérjék. Amennyiben nem sikerül megoldani a problémát, jelezzék.
- Október 23-i Nemzeti Ünnepünkön a március 15 – hez hasonlóan járunk el: amennyiben szeretne részese lenni az eseménynek, 23-án reggel 9 órától – a védőtávolság megtartásával - helyezheti el a megemlékezés koszorúit. Minden más közösségi rendezvényt felfüggesztünk.
- A bölcsőde, óvoda, iskola tekintetében kövesse az intézményvezetők aktuális utasításait.
- Ha úgy érzi egészségében változás történt, hívja háziorvosát.
A közmunkában megtermelt burgonya első körös osztása lassan befejeződik. Jelenleg az esős időjárás miatt még fele a földben található, de betakarítás után munkatársaim folytatják a kiosztást. Türelmüket kérem.
 
Figyeljük, és kövessük a Kormány által kiadott ajánlásokat: https://koronavirus.gov.hu/intezkedesek
 
Vigyázzanak magukra! Vigyázzanak egymásra!
 
                                                                                                 Tisztelettel: Orosz Károly Zsolt
                                                                                                                      polgármester
© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by