Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Változások a járóbeteg-ellátásban
2020. március 16.

A Dr. Béres József Egészségügyi Centrum közleményei:

 

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztere a koronavírus pandémia miatt az alábbi intézkedést rendelte el a mai napon: 2020. március 16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerülhet elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

Intézményünk vezetése 2020. március 18-tól visszavonásig szünetelteti a következő szakrendeléseket, ellátási formákat:

- reumatológia
- ortopédia
- bőrgyógyászat
- pszichiátria
- gasztroenterológia
- gyermekgyógyászat
- sebészet
- fül-, orr, gégészet
- kúraszerű ellátás
- gyógytorna
- fizikoterápia

A többi szakrendelés és ellátás sürgős szükség esetén vehető igénybe. A megmaradt rendelések részben teljes, részben csökkentett óraszámban működnek.
A beutalási és az előjegyzési rend egyebekben változatlan.
Az elmaradó rendelésekre előjegyzési időpontot a veszélyhelyzet feloldásáig nem áll módunkban adni.

Az EMMI utasítása alapján az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt és a veszélyhelyzet megszűnését követően még 90 napig. Ennek meghosszabbítására a háziorvos jogosult.

Szakvizsgálatra indulás előtt tájékozódjanak, mert a járványügyi helyzet súlyosbodása esetén további korlátozások várhatók az ellátás területén. Ezekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Kérjük kedves betegeink szíves megértését!

MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft
vezetősége

 

KÖZLEMÉNY

 

 

A Dr. Béres József Egészségügyi Centrumban a korábban közöltektől eltérően a Pszichiátriai szakrendelés az alábbi rendben tovább működik:

Hétfő 13.00-16.00

A szakrendelésen fenti időben elsősorban azoknak a betegeknek az ellátása történik, akiknek a kezeléséhez szükséges gyógyszereket kizárólag Pszichiáter szakorvos írhatja fel. Ezekben az esetekben, amennyiben a beállított kezelés és a beteg állapota stabil, telefonos megkeresésre, a szakorvos a szükséges gyógyszereket e-recept formájában, a beteg megjelenése nélkül is felírja. A szakorvosi javaslatok meghosszabbítása miatt nem szükséges a megjelenés, a javaslatokat a háziorvos jogosult 90 nappal meghosszabbítani.

Emellett a korlátozott rendelési időben elsősorban a pszichiátriai szempontból „sürgős” esetek kerülnek ellátásra, a sürgősség elbírálása a szakorvos, illetve az asszisztens feladata.

Kérjük kedves betegeink szíves megértését!

 

 

                                                                                                              MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft

                                                                                                                                             vezetősége

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by