Pályázatok
Nagyhalász Város Honlapja
Halottak napján is biztonságban
2018. október 31.

Néhány jó tanács a rendőrségtől, amelyet érdemes megfogadni

Október végén, november első napjaiban elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos, vannak olyan emberek, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat!

A Rendőrség idén is kiemelt figyelemmel biztosítja a temetők környékét, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott óvatosságukat, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

 

 

Néhány jó tanács, melyet érdemes megfogadni:

  • A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne egyedül!
  • Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát, az ahhoz tartozó PIN kódot feleslegesen ne tartsanak maguknál!
  • Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a sírnál! Alkalom szüli a tolvajt!
  • A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására specializálták magukat!
  • A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradástechnikai berendezést), ha mégis az autóban kell hagyni, inkább tegyék értékeiket a csomagtartóba! Arra is figyeljenek oda, hogy ne a parkolóban pakolják át értékeiket a csomagtartóba, mivel ott lehetnek az elkövetők vagy tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, ha látják, melyik autót érdemes feltörni!
  • Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani kell arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfosztják Önöket kézitáskájuktól, pénztárcájuktól!

 

Mi szolgálunk és védünk, de tegyen Ön is saját biztonsága érdekében!

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

  1. NYÍREGYHÁZA, BUJTOS UTCA 2.

 

 

 

 

 

 

 

© 2018-2024 www.nagyhalasz.hu | powered by